Kaapstad en meer..
Door: Kimberlyboone
Blijf op de hoogte en volg Kimberly
11 Mei 2012 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Zaterdag 5 mei
Lang heb ik mijn mond moeten houden. Maar eindelijk is het dan zover HET MOMENT. Het moment dat Ronald, Stephanie ten huwelijk gaat vragen in Kaapstad. Ongeveer 2 weken voor vertrek wist ik er al van.. maar aan mij de taak om dit geheim te houden. Best lastig. Maar helemaal lastig als je weet dat in die zelfde week dat Ronald komt ook mijn moeder, Rachelle en Danny langs komen. Expres moest dit ook geheim blijven, anders zou Stephanie misschien argwaan krijgen en dat moeten we natuurlijk niet hebben!
Hoe vaak ik niet tegen Stephanie heb willen zeggen zodra mijn moeder in Kaapstad is..vraag ik of ze dit of dat wilt mee nemen vanaf huis.. etc etc..
Ben zoo blij dat het nu voorbij is en dat ik niet meer hoef te liegen.
Vrijdagavond hebben we een erg gezellige laatste afsluitende avond gehad bij het zwembad en de Fezbar met de volunteers. Zaterdag dan echt afscheid genomen van iedereen. Ik vind het de ene kant wel jammer dat ik weg ga. De andere kant denk ik weer nu komen er weer andere mooie dingen op ons pad. Het is niet zo dat we nu naar huis gaan en het einde reis is. We zijn pas op de helft:)
Rond 11.30 uur vertrokken we. Voor de laatste keer met het M'zungu busje werden we door Yuji naar het vliegveld gebracht. Onderweg nog even goed om me heen gekeken en goed afscheid genomen van Zambia. Waarschijnlijk zal ik er nooit meer komen..
Op het vliegveld kwam regelmatig in het gesprek met Steef het onderwerp Kaapstad aan bod en wat we daar allemaal zouden gaan doen. Af en toe lag ik in mijn zelf helemaal in een deuk en dacht ik “je moet is weten..” haha.
Best grappig hoe het er aan toe gaat op het vliegveld in vergelijking met Schiphol. Alles is heel simpel en onduidelijk echt niet te vergelijken met de procedures zoals op Schiphol.
In het vliegtuig aangekomen was er nog even een hilarisch moment. Er werd ons verteld dat wanneer je contact lenzen draagt dat je nu je ogen dicht moet doen omdat er gesprayd gaat worden. Nog geen 2 tellen later werd er gesprayd haha er liep een man met 2 spuitbussen in allebei de handen door het hele vliegtuig. Stinken dat het deed en geen idee wat het was? Het was erg grappig wel!
In het vliegtuig kregen we als lunch lasagne wat goed te doen was. Na ongeveer een uur op Johannesburg te hebben gewacht vertrok onze tweede vlucht naar Kaapstad en ook deze keer kreeg ik Lasagne voorgeschoteld. Hoe dichter we bij Kaapstad waren hoe zenuwachtiger ik werd! Ik probeerde het natuurlijk niet te laten merken;-)
Aangekomen in Kaapstad hebben we een taxi geregeld hier moesten we even op wachten. Intussen kreeg ik van Ronald smsjes van “zitten jullie al in de taxi? ik zit al in de kamer” ..en van mijn moeder en Rachelle “..en zijn jullie al geland” helaas deed mijn Zambiaanse nummer het niet en kon ik dus niet terug smsen en kon dus ook niet laten weten dat we wat later zijn. Na ongeveer een half uur kwam dan eindelijk de taxi en de zenuwen werden als maar meer en meer en dat terwijl Steef hartstikke brak, half lag te slapen, naast mij in de taxi zat.
De taxi had ons iets verder afgezet dan bij Carnival court de plek waar we zouden verblijven voor een week. Met onze zware backpack half over de grond slepend liepen we richting het hostel. Naast het hostel zat een cafeetje. Ik keek naar binnen en ik herkende het shirt van Danny en zag al gauw ook mijn moeder en Rachelle. Ik wist natuurlijk dat ze in de buurt waren ergens. Maar ik had niet gedacht ze al tegen te komen voor het moment!! Steef verwacht het natuurlijk niet dat ze hier überhaupt kunnen zijn, maar toch was ik wel een klein beetje bang dat ze ze zou zien, gauw doorlopen dan maar!!
Aangekomen bij de receptie kregen we kamer 25. Ook kregen we een hoop informatie onder andere over het kluisje en betalingen en dergelijke nou geloof me het ging het ene oor in en het andere oor weer uit. Ik was met hele andere dingen bezig. Zoals: mijn camera vast paraat houden; een goede smoes verzinnen om later aan te komen dan Steef bij de kamer; er voor zorgen dat Steef de sleutel in handen krijgt en niet ik; en zorgen dat zij voor op loopt.
Twee verdiepingen moesten we omhoog met onze zware backpacks. Op de 2e etage aangekomen riep ik al hard in de gang “oh kijk daar is kamer 25” dit deed ik natuurlijk expres zodat Ronald mij kon horen zodat die weet dat we eraan komen ;-)
Inmiddels had ik ook een goede smoes verzonnen om later aan te komen dan Steef. Er was namelijk op de zelfde etage een wc. Ik had deze dag al aardig last van mijn darmen dus ik moest plotseling naar de wc rennen. Eigenlijk stond ik natuurlijk om het hoekje mee te genieten;-) Steef deed de deur open en het enigste wat ik hoorde was iets van “wat doe jij nou hier!!”
Na een minuutje ben ik naar binnen gegaan en heb ik wat foto's gemaakt. Het was een bijzonder moment en ik heb wel een traantje weggepinkt.
Ronald had mijn moeder gesmst en ongeveer een kwartier kwam daar mijn moeder, Rachelle en Danny. Super leuk om ze weer te zien na zo'n lange tijd :-) Na nog even te hebben nagekletst op de kamer zijn we naar het hotel gegaan de backpackers hostel lieten we zoals het was. Steef ging bij Ronald slapen en ik ging met mijn moeder, Dan en Rachel mee naar hun hotel. Voor 5 euro per nacht mag ik er heel de week blijven plus een heerlijk ontbijt dus dat is niet duur!!
'S avonds nog een drankje gedaan in een tent met leuke muziek haha was een gezellige eerste avond.
Zondag 6 mei
Vandaag was het een erg mooi en zonnige dag en hebben daarom besloten om naar het wereldberoemde tafelberg te gaan. Met een taxi werden we afgezet bij de kabelbaan om naar boven te worden gebracht. De berg is rond de 1700 meter. Aardig hoog dus. Onderweg naar boven zagen we mensen aan kabels hangen aan de wand van de berg. Echt dood eng. Ik kreeg het er spaans benauwd van. Op de tafelberg zelf was het werkelijk prachtig! Mooi uitzicht op Kaapstad en op de zee. Omdat het zo hoog was kon je, als je keek naar de skyline van de zee, daadwerkelijk zien dat de aarde rond is. Heel bijzonder! Ook zagen we een eiland waarvan we dachten dat het Robben Island was.
Na de tafelberg zijn we wat gaan eten bij de Mac en dat smaakte prima kan ik je vertellen! 'S avonds nog even een drankje gedaan bij het hotel en de dag was weer om....
Maandag 7 mei
Vandaag is mijn mama jarig en het plan was om met een dubbel dekker (hop on hop off bus) door Kaapstad te rijden. Op verschillende plekken kon je eruit en kon je zelf bepalen hoelang je ergens wilt verblijven. Er reden om de zoveel minuten bussen zodat je op elk moment weer in kon stappen. Onze eerste stop was bij het Kirstenbosch met mooie botanische tuinen van Afrika. Het was wel mooi maar niet heel bijzonder. Wel hadden we prachtig uitzicht op de Tafelberg. De tweede stop was bij een wijnboerderij “groot Constantia”. Hier kon je wijn proeven. Klinkt goed dachten wij. Uiteindelijk hebben we het bij een wijntje gehouden en geproost op de verjaardag van mijn moeder ook de vader van Steef was jarig dus dat was wel grappig. Zelfs de heren gingen aan de wijn! Haha
Erg leuk ik moet wel zeggen dat het gelijk naar mijn hoofd steeg;-)
De volgende stop was bij world of birds en de monkey jungle. Ik heb veel verschillende vogels gezien in alle kleuren. Ik heb me zelfs over een aantal vogels erg verbaasd van hoe ze eruit zagen, hilarisch af en toe. Hierna zijn we aapjes gaan spotten. Dit waren net meneer Nielsons van Pipi langkous. Erg schattig waren ze. Uiteindelijk kwamen ze ook op ons zitten. Er was zelfs een aapje die over mij heen plaste. Dat was even wat minder dus;-) ook probeerde een aapje de zonnebril van mijn moeder te jatten. Alleen de zonnebril was zwaarder dan het aapje zelf waardoor het hem niet lukte. Leuke foto's hebben we in iedere val wel gemaakt!
Hierna met de bus langs de kust gereden ook dit was een erg mooi gezicht. Onderweg kwamen we prachtig mooie huizen tegen voor mensen met een hoop geld! Ook heb ik het Stadion gezien die speciaal gebouwd is voor het WK van 2010, ook erg bijzonder.
'S avonds bij mama afrika gegeten. Van te voren hadden we hier al veel over gehoord en iedereen raadde aan om hier naar toe te gaan. Struisvogel heb ik gegeten en het smaakte heerlijk! Ook werd er Afrikaans opgetreden, erg leuk.
Om de verjaardag van mijn moeder af te sluiten hebben we nog een drankje gedaan bij het hotel. Hierna zijn we met de jongeren gaan stappen in de Longstreet. Echter bij aankomst was er niet echt veel te stappen, er waren maar een aantal cafeetjes open. Uiteindelijk beland in de Irish pub genaamd de Dubliner. Was wel een erg gezellige avond:-)
Dinsdag 8 mei
Vandaag stond op het programma Robben Island ofwel het eiland waar Nelson Mandela 27 jaar heeft vastgezeten,. Lichtelijk brak waren we wel, want echt vroeg lagen we niet op bed. We hebben ongeveer een half uur gevaren voordat we bij het eiland aan kwamen. Onderweg nog iets prachtig gespot, namelijk dolfijnen, super cool en het waren er echt veel ik denk zo tussen de 20 en 30 dolfijnen. Aangekomen op het eiland mochten we een bus in en werden we op verschillende plekjes gebracht, de gids vertelde ons het één en ander. Het was in het begin best interessant, af en toe lag ik wel te knikkerbollen zo moe dat ik was. Er was een prachtig uitzicht op Kaapstad.
Ja, het was op zich wel leuk om een keer gezien te hebben alleen denk ik niet dat ik er ooit nog zal komen.
Na de tour hebben we even rondgekeken op waterfront. Ergens in een klein winkelcentrum stond een man goocheltrucjes uit te halen en hij was erg goed. Hij deed trucjes vlak voor onze neus en geen van ons alle had het door, ik werd echt gek daar! Hij verkocht goocheldozen voor 15 euro als we er één zouden kopen zou die ons de trucken ontmaskeren. Inmiddels waren we allemaal zo nieuwsgierig geworden dat we er uiteindelijk maar één gekocht hadden. Later bleek echter dat we besodemieterd waren aangezien er hele andere spullen in zaten waar je niet de truckjes mee kon doen van wat die man voor deed. Maar hij heeft ons zeker geëntertaind ;) en ook 's avonds hebben we er nog een hoop lol aan gehad ;-)
Na een kort powernapje hebben we gegeten bij Galbi. Eigenlijk wilden we naar Tommies maar onderweg hiernaar toe zagen we het boord van Galbi. Nieuwsgierig waren we ernaar waarop we een steegje in gingen om te kijken wat het was. Het zag er erg gezellig uit en het was echt super lekker! In het midden van de tafel was een soort steengrill waar je je vlees zelf op kon leggen, echt heel veel keus was er. Wat ook heel grappig was was dat er ook een belletje aan de tafel zat. Als je een ober nodig heb kon je bellen.
Echt een erg gezellig avond en heeerlijk gegeten! Na het eten nog even gezellig een drankje gedaan bij ons hotel. Alleen maakte we iets teveel herrie. Er was namelijk een boze buurman die keihard bonkte op de deur om duidelijk te maken dat we stiller moesten zijn. Nou het hielp wel want we schrokken ons allemaal rot. Haha
Woensdag 9 mei
Vandaag zijn we een plaatselijke markt opgegaan om souvenirs te gaan kopen! Er waren heel veel kraampjes met van alles en nog wat. Ik keek mijn ogen uit. Ben ook goed geslaagd heb leuke dingen gekocht. Ik ben blij dat mijn moeder het mee kan nemen naar Nederland in haar koffer dan hoef ik het niet mee te dragen tijdens de safari. De mannen vonden het alleen wat minder leuk ;-) Die gingen dan ook na de lunch een biertje drinken zodat wij weer verder konden kijken haha! Rond half 5 hadden we een afspraak met Fatima (de vrouw die alles heeft geregeld voor het aanzoek, zoals de kaarsjes, bloemen etc.) om een cocktail te gaan drinken. Ze kwam alleen niet opdagen waarschijnlijk was ze niet op tijd klaar met werken. Het was een iedere val een heerlijke cocktail met of zonder Fatima ;-)
'S avonds zijn we naar waterfront gegaan om daar te gaan eten. Italiaans werd het, het smaakte wederom heerlijk. Hierna nog een drankje gedaan bij Tommies. Op zich een leuke tent. Alleen die barman, was echt een vreselijke chagrijn. We hebben wel even aan de waterpijp gerookt dat was wel grappig ;-)
Hierna zijn we opnieuw met de jongerengang gaan stappen. Het was al wat drukker dan afgelopen maandag. De eerste tent waar we kwamen was Fiction. Dat was werkelijk helemaal niets, geen leuke muziek en de mensen waren weird!!
hierna zijn we naar de Spacebar gegaan. Dit was wel een erg leuke tent met leuke muziek. Lekker gedanst, het was een erg gezellige avond :-) We zijn niet te laat naar bed gegaan want Rachelle en Danny gaan samen met mijn moeder naar Capepoint en dat betekend 7.45 uur verzamelen;-)
Donderdag 10 mei
Vandaag ging de eerste wekker al om 6.30 uur. Ik sliep bij Rachelle en Danny op de kamer omdat wij waren stappen en mijn moeder niet wilde wakker maken. Gelukkig voor mij kon ik weer terug mijn bed in (Stephanie en ik gingen niet naar Capepoint omdat wij dit met de safari al gaan doen en het best een hoop geld kost). Ongeveer om 11.00 uur kwam Stephanie en Ronald met de spullen naar ons hotel. We hebben nog even gechilld en nagepraat over de geweldige week. Rond 13.00 uur kwam de taxi van Ronald en zat het weekje Kaapstad voor hem erop. Na hem gedag te hebben gezegd zijn Steef nog even een paar uurtjes op bed gaan liggen, we waren nog erg moe van het stappen. (Trouwens respect voor Danny en Rachelle dat ze naar Capepoint gingen zo vroeg na zo kort slapen ;-)) Na de powernap nog even geblogd en alvast wat spullen uitgezocht van wat ik wil mee gaan geven aan mijn moeder. 'S avonds zijn we gezellig wat gaan eten bij een vis restaurant op Waterfront. Was weer erg gezellig. Steef bleef deze nacht ook bij ons in het hotel slapen. We waren niet te laat naar bed gegaan omdat we allemaal erg moe waren.
Vrijdag 11 mei.
Vandaag rond 8.00 uur ging de wekker en ben ik gelijk mijn koffer gaan inpakken. Zo efficiënt mogelijk want met de safari is dat wel zo handig. Een hele tas vol met kleding en spullen kon ik mee geven aan mijn moeder en Danny. Dit scheelt weer in gewicht in mijn backpack. Om 11.00 uur moesten we de kamer uit en hebben we met z'n alle nog even ontbeten. Hierna taxi gepakt weer naar waterfront om daar een laatste cocktail te gaan drinken. Ook hebben we nog even bij de Mac gegeten en we hebben er ook zeker van genoten dat zullen we wel gaan missen de komende weken ;-) Was een gezellig middag! Rond 16.00 uur weer terug naar het hotel. Me moeder, Rachelle en Danny vliegen om 19.30 uur. De taxi kwam dan ook om 17.00 uur. Steef en ik hadden ook een taxi gebeld voor het zelfde tijdstip om naar Drifters Lodge te gaan. Na het toch weer wat moeilijke afscheid begint dan morgen het nieuwe avontuur.. namelijk de SAFARI. Van cape town naar Johannesburg via Namibie, Botswana en Zimbabwe. Ik heb er ontzettend veel zin in. Ik ben erg benieuwd hoe het gaat lopen. Veel internet gelegenheden zal ik niet hebben denk ik. Ik ben nog wel bereikbaar via mijn Zambiaanse nummer :+260977257452
tot mijn volgende blog.. ik ben benieuwd wanneer.. ;)
Veel liefs Kimm
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ben zoo blij dat het nu voorbij is en dat ik niet meer hoef te liegen.
Zondag 6 mei
Maandag 7 mei
Erg leuk ik moet wel zeggen dat het gelijk naar mijn hoofd steeg;-)
Dinsdag 8 mei
Woensdag 9 mei
Donderdag 10 mei
Vrijdag 11 mei.
tot mijn volgende blog.. ik ben benieuwd wanneer.. ;)
Veel liefs Kimm
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
11 Mei 2012 - 21:09
Mieke:
Wow Kimberly, echt een super verhaal. Ben kei jaloers op je !!! Toch een goeje tip die ik gegeven heb om afrikaans te gaan eten in Mama Afrika ;) Heel wat anders dan dat krokodillenvlees en N'shima =D -
12 Mei 2012 - 08:48
Dannos:
Kimmos, het heb wat moeite gekost, maar wat een mooi verslag weer :D ik vond het een super week en super leuk je weer te zien. We bijven nog even bij je, aangezien ons vliegtuis niet vliegt :p maar dat zal toch hopelijk snel opgelost worden ;) ik ga je iig weer heel erg missen. Maar ik wens je nogmaals (4e x nu denk ik :p ) heeeeeel veel plezier op safari..
Hele dikke kus xxxx (l) -
12 Mei 2012 - 13:45
Opa En Oma:
Hai Kim:
Wij vinden het heel goed van je om het geheim te bewaren terwijl er verschillende momenten waren , waarin je ,je zou hebben kunnen verraden, en dat voor een vrouw Petje af ,hoor!! en je heb het weer heel leuk verteld, Als je zo leest is het net alsof je daar goed de weg weet
, het gaat van ,,die tent is niks ,we nemen de volgende
Maar overal is het lekker eten geblazen, ik ben benieuwd hoeveel je dikker bent geworden
Jullie hebben een geweldige week gehad en nu maar afwachten wat de safari gaat brengen,
Oma zei wat een foto`s zeg, en ik zei wacht maar af totdat ze terug is , leuke foto`s hoor, blijven knippen , je heb nu de kans, Ok Kim ik ga weer besluiten en je een geweldige tijd wensen op je safari en we zien uit naar je volgende verhaal Groeten van Oma en OPa en veel kusjes
12 Mei 2012 - 16:37
Ben:
Hallo Kimberly
Alweer een mooi hoofdstuk toegevoegd aan je blog, en wederom prachtig en onderhoudend geschreven.
Ik kan me voorstellen dat er heel wat van je afviel wat betreft de geheimhouding en prachtig dat het allemaal gelukt is.
Kaapstad zo heb ik begrepen uit diverse bronnen is wel een heel mooie stad en tal van bezienswaardigheden, zelf lijkt me een bezoek aan Robbeneiland wel een hoogtepunt.
Gezellig zo met je Moeder,Danny en Rachelle op visite lekker hollandse lullen, en veel dingen ondernemen.
Kortoom een zeer geslaagde week getuige je prachtige blog.
Ik zou zeggen heel veel plezier op je SAFARI dat moet wel prachtig wezen.
Groetjes uit een winderige en koudHoogvliet en graag tot wie weet een volgend blog
je Pa xxx -
13 Mei 2012 - 10:18
Karin:
Wie had kunnen denken dat ik vanuit Africa Johannesburg op jouw blog zou reageren. Eigenlijk hadden we al thuis moeten zijn, maar door problemen met het vliegtuig zijn we tot 2x toe gestrand we hadden die twee extra dagen liever met jullie doorgebracht maar dat kan natuurlijk niet.
Ik ga thuis je blog helemaal lezen ik zit nu in de lobby van het hotel en kan maar een half uur internetten.
Ik heb wel even snel de foto's bekeken wouw wat zijn dat er dit keer veel.
Ik heb genoten van ons weekje met jouw op Kaapstad. Wat hebben we veel gezien.
Ik reageer weer als ik je blog helemaal gelezen heb.
Heel veel plezier op de safari
Dikke kus voor jouw en Stephanie.
xxxxxxxxxxx
14 Mei 2012 - 09:13
Suus:
Hee Kimm!!
Wat een super verhaal weer.. Die foto's zijn ook echt heel leuk.. Die van je moeder met dat aapje op dr hoofd.. hihi :)
Heel veel succes en plezier op safari! pas je goed op jezelf?
xx -
14 Mei 2012 - 18:19
Rianne:
Woow dat jij zolang je mond hebt kunnen houden.. echt super!!
Super leuk dat je moeder en twee vrienden zijn langs gekomen... nu nog lekker rond reizen.
Geniet er van!
xx -
14 Mei 2012 - 21:10
Anita:
Hoi Kimberly,
Wat een mooie belevenissen weer, nu met je mam en vrienden! Erg leuk.
Nu op Safari, op zoek naar de BIG FIVE!
Fijn dat je moeder weer veilig thuis is, zo,n vertraging is ECHT niet leuk, weet ik uit ervaring!
Heel veel plezier nog!
Groetjes Anita -
22 Mei 2012 - 09:56
Rachel:
Hello sunshine!
It was really great!! This week...I will never forget (L)
Kisses en hugs
;)